top of page
Zoeken
  • Jana

Waarom ontbijten?


Homemade granola

Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar waarom is dit nu zo belangrijk?


Op het moment dat je opstaat heb je reeds voor een lange tijd geen voedsel meer geconsumeerd. Daarom is het belangrijk om al je energie en voedingsstoffen voldoende aan te vullen om de ochtend door te komen. Wanneer je dit niet zou doen, merk je al snel een dipje in de voormiddag, zowel op fysisch als intellectueel vlak. Je concentratie gaat verminderen en je zal je ook sneller moe voelen.


Hiernaast zal er wanneer je niet gaat ontbijten een energietekort ontstaan. Je lichaam merkt dat het nog niet genoeg energie heeft gekregen om te voldoen aan de volledige dag. Dit resulteert in een grotere kans op het overcompenseren tijdens het middagmaal en avondmaal. Deze overcompensatie kan zorgen voor een loom gevoel, wat je zou willen vermijden. Verder zal een overcompensatie bij het avondmaal ervoor zorgen dat de extra energie eerder gaat opgeslaan worden in het lichaam onder de vorm van vet, wat ook niet gewenst is.


Een energietekort gaat ook zorgen voor een grotere drang naar ongezonde zaken waar veel suiker of vet inzitten (fastfood, koeken, chips,..). Dit komt doordat je lichaam onbewust weet dat er heel wat energie in zo'n producten zit. Dit zorgt er opnieuw voor dat de kans groter is dat je meer energie gaat innemen dan dat je effectief nodig hebt.


Hierdoor is het belangrijk om een evenwichtig ontbijt te nemen in de ochtend. Vraag je je af hoe zo een ontbijt eruit ziet? Kom naar de workshops in oktober te Baasrode of Ertvelde en leer enkele gezonde maar lekkere receptjes kennen!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page