top of page
Zoeken
  • Jana

Zijn koffie en thee vochtafdrijvend?


Je hoort heel vaak dat koffie en thee vochtafdrijvend werken, dat ze er dus voor zorgen dat je moet plassen en dat je uitdroogt. Het feit dat je extra vocht verliest door deze zaken te drinken klopt echter niet.


Cafeïne (soms ook theïne genoemd bij thee) zorgt er voor dat je nieren gestimuleerd worden en dus het vocht je lichaam sneller verlaat, maar het volume dat je uiteindelijk over 24u uitplast blijft gelijk. Doordat je nieren sneller werken en je iets sneller naar het toilet moet, zorgt dit voor het gevoel dat je meer vocht verlies maar dat is dus niet zo. Hier bij wordt het vaker plassen vooral gevonden bij personen die niet vaak cafeïnehoudende dranken drinken.


Koffie en thee dragen dus ook bij tot de algemene vochtinname per dag. Je moet enkel rekening houden met de hoeveelheid dat je drinkt. Omdat er heel wat cafeïne in zit, drink je beter niet meer dan 4 kopjes koffie en 7 kopjes thee per dag. Cafeïne kan namelijk onder andere de opname van voedingsstoffen zoals ijzer en calcium belemmeren of de uitscheiding ervan vergroten.
Bronnen:

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page