top of page
Zoeken
  • Jana

Basis voedingstips voor een recreatieve sporterOok voor recreatieve atleten is een goede voeding een aandachtspunt. Het is namelijk belangrijk om te zorgen voor voldoende energie en voedingsstoffen om de trainingen en eventuele doelen te kunnen volbrengen op een optimale manier. Hieronder geef ik de belangrijkste basisrichtlijnen voor voeding voor recreatieve atleten:

  1. Zorg voor voldoende energie: recreatieve atleten hebben meer energie nodig dan sedentaire mensen, omdat ze actiever zijn. Probeer met deze reden ook iets meer te eten op een dag dat je gaat trainen, in vergelijking met een rustdag. Aangezien je meer gaat verbruiken die dag, heb je als gevolg ook meer energie nodig.

  2. Eet regelmatig: probeer om elke 2-4 uur te eten, zodat je energieniveau op peil blijft. Dit kan helpen om vermoeidheid te voorkomen en het herstel van een training te bevorderen.

  3. Drink voldoende vocht: hydrateren is belangrijk, ook in de winter, omdat het helpt om de spieren te koelen en het herstel te bevorderen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, zowel tijdens inspanning als doorheen de dag.

  4. Zorg voor voldoende bouwstoffen: eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de groei van spieren. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen eet, zoals vis, kip, vlees, eieren, tofu of andere vleesvervangers en noten.

  5. Eet voldoende koolhydraten: deze zijn de belangrijkste bron van energie voor sporters. Zorg ervoor dat je voldoende koolhydraten binnenkrijgt, vooral voor en na trainingen en wedstrijden. Kies voor gezonde varianten, zoals terug te vinden zijn in volkorenbrood, rijst, aardappelen, quinoa en groenten.

  6. Eet voldoende vezels: vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen om het cholesterolgehalte te verlagen. Probeer om voldoende vezelrijke voedingsmiddelen te eten, zoals volkorenbrood, fruit, groenten en peulvruchten.

  7. Vermijd Bewerkte en ongezonde voedingsmiddelen: Voorbeelden hiervan zijn zaken zoals snoep, frisdrank, kant-en klare maaltijden en chips. Deze voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan toegevoegde suikers, transvetten en verzadigde vetten en bevatten weinig voedingsstoffen


Wil je graag ook jouw voeding naar een hoger niveau tillen? Je kan nu reeds pre-orderen voor het 'Fuel Your Body'-traject dat je alle info over een goede voeding in functie van sport aanleert. Klik hieronder voor meer info:
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page